Aktuell kursinformation

Seminariekursen

 
Bild av Håkan Granath
Seminariekursen
av Håkan Granath - måndag, 4 september 2017, 07:33
 

Hej igen, studenter!

Denna vecka startar seminariekursen. Individuella problemblad laddas upp av er lärare i Seminarieforum (alla lärare har dock inte gjort det än, men det kommer). Varje vecka förväntas ni lämna in lösning på ett eller flera problem, samt revisioner av gamla lösningar, som underkänts.

https://kurser.math.su.se/mod/page/view.php?id=30531

Seminariekursen tränar dels problemlösning på viktiga uppgiftstyper i kursen, dels förmågan att skriva lösningar. Kursen erbjuder härigenom ett ovärderligt stöd inför tentamen, och vi rekommenderar parallellt arbete med denna under terminen. Man bör alltså inte uppskjuta seminariekursen till en senare termin, utan hellre gå ned till halvfart, så att man satsar på algebran denna termin och tar analysen nästa.

Lösningarna måste skrivas på dator och vara i pdf-format. Vi rekommenderar LaTeX, men även valfri ordbehandlare går bra. En liten exempelfil för LaTeX, samt instruktioner om hur ni kommer igång via gratissiten sharelatex.com, finns på seminariekursens hemsida.

Det är sällsynt, att en lösning godkänns på första försöket, utan den kanske måste revideras både en och två gånger, innan vi anser den vara korrekt och väl motiverad. Detta är helt normalt och en viktig del i lärandeprocessen; syftet är ju att ni skall lära er skriva matematik i denna kurs. Efter tre revisioner räknas dock uppgiften som slutligen underkänd.

Senast på söndag klockan 24.00, skall er lösning till den första seminarieuppgiften, Algebra 1, vara inlämnad. Till skillnad från e-tentamina, som ju får skrivas hemma vid valfri tidpunkt, så är denna deadline absolut och måste respekteras.

Algebra 1 är en rotekvation för alla studenter (men ni får olika ekvationer). Hur man löser sådana, samt om hur man använder implikations- och ekvivalenspilar för att redovisa sin lösning, står i kapitel 4 i algebrakompendiet.

Hälsningar,

Håkan