E-tentor (campus)

Allmänt om e-tentor

Under första halvan av terminen arbetar vi huvudsakligen med räknefärdighet, vilket testas genom e-tentor i programmet WeBWorK.

Sammanlagt finns det 6 e-tentor, tre i algebra och tre i analys. Varje e-tenta ger 1,5 högskolepoäng. För att få slutbetyg på kursen måste samtliga e-tentor vara godkända.

E-tentorna i algebra är räknefärdighet, polynom, och matriser och linjära ekvationssystem. E-tentorna i analys är elementära funktioner, derivation och integration.

Godkänd e-tenta

E-tentan i räknefärdighet består av 8 frågor, och gränsen för att få godkänt är 6/8 rätt. Övriga e-tentor består av 6 frågor vardera. Gränsen för att klara dessa e-tentor är 4/6.

Antalet försök per fråga är begränsat, så det är viktigt att alltid förhandsgranska sitt svar ("Preview Answers") innan man lämnar in ett definitivt svar ("Submit Answers"). Du får veta direkt om du svarat rätt eller fel på en fråga.

Tid och plats

E-tentorna görs i sal 36 på onsdagar under terminens första halva. Skrivtiden är 90 minuter, och det finns flera olika pass att välja mellan under tentadagen. Exakta datum finns i schemat.

Ta med giltig legitimation!

Anmälan

Inför varje e-tenta ska du anmäla dig via sidan Anmälan till etentor. Anmälan öppnas ca en vecka innan e-tentan, och stängs kl. 15:00 dagen innan.

Vi försöker erbjuda plats för alla skrivande någon gång under dagen då e-tentan ges; däremot kan vi inte garantera att alla får plats vid önskad tid. Skulle det hända att alla pass blir fullbokade innan anmälan stängs, hör av dig till kurssidor@math.su.se.

Man kan inte gå till en e-tenta oanmäld, och vi kan tyvärr inte ta emot sena anmälningar.

Det är viktigt att du skriver varje e-tenta den tid som du är anmäld till just den e-tentan. Även om det finns flera att välja på när du ska skriva så är det bara resultatet på den e-tenta du är anmäld till som kommer att räknas.

Hjälpmedel

Man får använda papper och penna på e-tentan, men ingen miniräknare eller formelsamling.

Se dina resultat

E-tentorna rättas automatiskt, och du får direkt veta om du blivit godkänd. Om du inte kommer ihåg vilka e-tentor du blivit godkänd på kan du logga in på Mina studier för att se dina betyg. Notera dock att inrapportering av poäng kan ta upp till 3 veckor. Använd inte antagning.se för att se dina studieresultat; den sidan uppdateras i samband med anmälan, inte så ofta annars, vilket innebär att uppgifterna där inte alltid är helt aktuella.

Förbered dig inför e-tentorna

Problemsamlingar

Som förberedelse till varje e-tenta finns en problemsamling:

Algebra-PS1, Algebra-PS2, Algebra-PS3
Analys-PS1, Analys-PS2, Analys-PS3

Varje problemsamling är kopplad till schemat. Problemsamlingarna öppnas i början på terminen, och stängs måndag kl 23:55 samma vecka som e-tentan i fråga ges.

Problemsamlingarna genereras slumpmässigt ur problembanken i WeBWorK men täcker alla typer av problem som senare testas i de motsvarande e-tentorna. Du kan öva så många gånger du vill och svar blir rättat direkt.

Till varje problem i WeBWorK finns en klapp som heter "Email instructor". Där kan ni få hjälp om ni har frågor kring ett specifikt WeBWorK-problem.

Övningstentor

Under de dagar som föregår en e-tenta kommer det att vara möjligt att öva på övningstentor (ÖET) som genereras på exakt samma sätt som de riktiga e-tentorna.

Den första övningstentan öppnas kl 20.30 på lördag kväll och är öppen till kl. 18.00 på söndag. Därefter öppnas den igen kl 20.30 på söndag med nygenererade tal och stängs igen på måndag kväll kl 18.00. Den öppnas en sista gång på måndag kväll kl 20.30 för att slutgiltigt stängas kl 18.00 på tisdag. Länkar till övningstentor finns i schemat, eller här nedan:

Algebra-ÖET1-lör, Algebra-ÖET1-sön, Algebra-ÖET1-mån
Algebra-ÖET2-lör, Algebra-ÖET2-sön, Algebra-ÖET2-mån
Algebra-ÖET3-lör, Algebra-ÖET3-sön, Algebra-ÖET3-mån

Analys-ÖET1-lör, Analys-ÖET1-sön, Analys-ÖET1-mån
Analys-ÖET2-lör, Analys-ÖET2-sön, Analys-ÖET2-mån
Analys-ÖET3-lör, Analys-ÖET3-sön, Analys-ÖET3-mån

Varken tal eller svar kommer att sparas, utan övningstentornas enda uppgift är att du ska få möjlighet att testa om du är förberedd och se om du har förutsättningar att klara provet.

Omtentor

Om du blir underkänd på en e-tenta, eller missar ett tillfälle, kan du skriva en omtenta. Omtentor arrangeras ett antal gånger under terminen, exakta datum läggs ut i schemat. Notera dock att inga nya problemsamlingar eller övningstentor ges inför omtentorna.

För att få slutbetyg på hela kursen måste alla 6 e-tentor vara godkända. När du är godkänd på en e-tenta tas inte resultatet bort, utan du får behålla det godkända betyget även om du skulle vara tvungen att söka studieuppehåll eller liknande.

Senast modifierad: onsdag, 13 september 2017, 14:09