Aktuell kursinformation

E-tentamen Räknefärdighet

 
Bild av Håkan Granath
E-tentamen Räknefärdighet
av Håkan Granath - söndag, 10 september 2017, 13:19
 

Hej distansstudenter!

På onsdag är det dags för er första e-tentamen i algebra, Räknefärdighet. Onsdagen är vad vi rekommenderar, om ni vill följa vårt schema, men den får alltså skrivas vid valfri tidpunkt. När ni känner er redo, så öppnar ni bara e-tentamen, och så börjar klockan ticka i 90 minuter. Blir ni underkända, får ni skriva om den när ni vill, efter att ha väntat en vecka.

Kursen innehåller tre e-tentamina i algebra, som ni skriver hemma. I slutet av kursen kommer ni till oss i Stockholm och skriver en samlad e-tentamen i övervakad sal, som innehåller blandade uppgifter från alla tre e-tentamina. När ni är godkända på dessa fyra e-tentamina, rapporterar vi in ett godkänt. De fyra e-tentamina (tre hemma och en hos oss) måste skrivas under loppet av en termin. Halvfärdiga resultat sparas inte mellan terminerna. Samma princip gäller förstås för analysen.

Som förberedelse inför e-tentamen i algebra, så rekommenderar vi, förutom problemen i kurslitteraturen, arbete med första problemsamlingen i algebra, Algebra-PS1. Arbetet med denna måste ske nu, för den stängs på måndag.

Ni kan också göra övnings-e-tentan Algebra-ÖET1-sön mellan söndag 20:30 och måndag 18:00. Den fungerar precis som den riktiga e-tentamen.

Alla länkar finns i schemat.

Hälsningar,

Håkan