E-tentor

Att öva upp sin räknefärdighet är en viktig del av kursen. Detta testas genom e-tentor i programmet WeBWorK. Mer information om WeBWork hittar du på sidan Introduktion till WeBWorK.

Följande moment är kopplade till e-tentorna:

E-tentorna är obligatoriska. Vi rekommenderar starkt att ni även gör alla problemsamlingar och övningsetentor som förberedelse till de riktiga e-tentorna. Länkar till alla WeBWorK-problem finns på schemat (se kursens ingångssida).

Problemsamlingar

Som förberedelse till varje e-tenta finns en problemsamling (PS1-PS6). De genereras slumpmässigt ur problembanken i WeBWorK men täcker alla typer av problem som senare testas i de motsvarande e-tentorna. Ni kan öva så många gånger ni vill och svar blir rättat direkt.

Till varje problem i WeBWorK finns en klapp som heter "Email instructor". Där kan ni få hjälp om ni har frågor kring ett specifikt WeBWorK-problem.

Varje problemsamling är dessutom kopplad till schemat. Där kan du dels se när problemsamlingarna öppnas och stängs, och dessutom vilka kapitel i kurslitteraturen du måste läsa för att kunna lösa problemen.

Övningsetentor

Under de dagar som föregår en e-tenta kommer det att vara möjligt att öva på övningstentor (ÖET) som genereras på exakt samma sätt som de riktiga e-tentorna.

Varken tal eller svar kommer att sparas, utan övningstentornas enda uppgift är att du ska få möjlighet att testa om du är förberedd och se om du har förutsättningar att klara provet.

Du hittar övningsetentorna under veckoschemat på kursens startsida.

E-tentor

Det finns sex e-tentor (ET) sammanlagt. Skrivtid är 90 minuter och du får veta direkt om du blivit godkänt.

E-tentorna görs under bestämda dagar och tider - se schemat för mer exakta datum. Gränsen för att klara första e-tentan är 6/8, och för att få väl godkänt 7/8. På övriga e-tentor är gränsen för godkänt 4/6 och gränsen för väl godkänt 5/6.

Man får använda papper och penna på e-tentan, men ingen miniräknare eller formelsamling.

Varje e-tenta ger 1,5 hp. Om du inte kommer ihåg vilka e-tentor du blivit godkänd på kan du logga in på Mina studier för att se dina betyg. Använd inte antagning.se för att se dina studieresultat; den sidan uppdateras i samband med anmälan, inte så ofta annars, vilket innebär att uppgifterna där inte alltid är helt aktuella.

Senast modifierad: onsdag, 7 januari 2015, 14:23