Inför kursstart

Innan du börjar med kursen behöver du göra följande saker.

 1. Aktivera ditt universitetskonto
  Alla studenter har tillgång till ett universitetskonto. Med ditt universitetskonto kan du bland annat se dina resultat i Ladok, webbregistrera dig på kurser, skriva ut registreringsintyg och få tillgång till ditt universitetsmejl.
  Du kan aktivera ditt konto via den här sidan. Där loggar du in med det användarnamn och lösenord du har till sidan antagning.se.
 2. Registrera dig på kursen
  Att vara antagen till en kurs är inte tillräckligt - du måste även bli registrerad. När du fått tillgång till ditt universitetskonto kan du via Mina studier webbregistrera dig på kursen. Om du inte är registrerad kan du inte få några högskolepoäng för kursen eller delta i tentamensskrivningarna.
  Observera att webbregistreringen öppnas några veckor innan kursstart, och stängs ca en vecka efter.
 3. Omdirigera din e-post
  Som student är du skyldig att regelbundet kolla inkorgen till ditt universitetsmejl, annars riskerar du gå miste om viktig information. Ett sätt att hålla koll på e-posten är att omdirigera den till din vanliga e-postadress.
 4. Aktivera dig på kurshemsidan
  För att få tillgång till all kursinformation och resurser måste du vara aktiverad på denna kurshemsida. Detta gör du genom att
  - följa länken "logga in" på övre högra hörnet på denna sida, och sedan
  - i inloggat läge, aktivera dig på kurssidan genom att klicka på "Aktivera mig på den här kurssidan" i högra delen av startsidan.
  Vid problem kontakta teknisk ansvarig (teknikansvarig-ma1dist@math.su.se).

Repetera gymnasiematematiken

För att göra starten mjukare är det viktigt att komma väl förberedd till kursen. För att fräscha upp dina matematikkunskaper rekommenderar vi att du gör följande övningsuppgifter:

Skaffa kurslitteratur

Vi rekommenderar att du skaffar kurslitteraturen innan kursstart. Information om vilken kurslitteratur som används på denna kurs hittar du på sidan Kursmaterial.

Senast modifierad: tisdag, 19 augusti 2014, 15:07