Notera att kurserna som presenteras på "kurssidorna" är aktuella kursomgångar. Du finner samtliga kurser som ges vid Matematiska institutionen på

Inloggning

Du måste ha ett Universitetskonto för att kunna logga in på kurssidorna. För att aktivera ditt konto vid Stockholms universitet, gå till aktivera.su.se.

Du loggar sedan in på kurssidorna via länken "Logga in" som du finner i sidans övre högra hörn. Du kan välja att logga in via SU eller KTH.

Aktivering

(Detta gäller inte kurserna Matematik I eller Matematik för naturvetenskaper I där du blir aktiverad när du blir antagen till kursen.)

Du finner din kurs under de kategorier som står på förstasidan kurser.math.su.se (klicka dig fram via ämne, nivå samt aktuell termin). Kurssidan kommer att öppnas någon tid innan kursstart.

När du är inloggad och inne på din kurssida så ska du aktivera dig på den. Det gör du genom att klicka på länken "Aktivera mig på denna kurssida" som du hittar under rutan "Inställningar" på sidans högra del.

När du är aktiverad på kurssidan kommer aktuell information som publiceras i kursforumet av din kursledare automatisk att mejlas ut till dig. Tänk på att utskicken går till den e-postadress som är kopplad till Universitetskontot. Det är därför viktigt att detta är en e-postadress som du övervakar, så att du inte missar någon viktig information.

Vill du få informationsutskicken till en annan e-postadress kan du gå in på kontohantering.su.se och därifrån vidarebefordra posten till en annan adress.

Det förekommer att utskicken sorteras som skräppost, detta kan vi tyvärr inte åtgärda - men du kanske kan. Se några tips nedan.

Några tips för att utskick inte ska sorteras som skräppost

Beroende på vilken e-postadress din studentadress vidarebefordrar till kan det hända att mejl från oss sorteras som skräppost. De vanligaste sorternas adresser är Gmail och Microsoft-adresser (hotmail, live, outlook), så informationen nedan gäller främst dem. Om du vill få mejl när det skrivs något i informationsforumet finns det några saker du kan prova:

  • Se till att adressen noreply@kurser.math.su.se inte är blockerad.
  • Lägg in noreply@kurser.math.su.se som betrodd adress eller som kontakt.
  • Ibland är inkorgen uppdelad i till exempel en prioriterad del och en övrig del. På Microsoft-adresser så kan man gå in i den övriga delen, hitta ett mejl från forumet, och välja "Flytta alltid till prioriterad inkorg". Då hamnar mejl från den adressen i den prioriterade delen av inkorgen i fortsättningen.

Tänk på att om du någon gång markerar ett mejl som skräppost så brukar adressen från vilket det skickades blockeras.

Hur ändrar jag inställningar?

Oftast är det lättare på en dator än på en mobil. Efter några egna experiment:

  • Microsoft-adresser: Gå till inställningar (utvidga för att visa alla inställningar, text längst ner i kortversionen). Välj Skräppost i menyn till vänster i fönstret. Här kan du se både betrodda och blockerade adresser. För att flytta mejl till prioriterad inkorg, gå in på mejlet, klicka på Flytta till i menyraden ovanför, och välj "Flytta alltid till Prioriterad inkorg" så kommer mejl från den adressen att hamna i den prioriterade inkorgen framöver.
  • Gmail: Gå till inställningar. Välj Filter och blockerade adresser i menyraden ovanför. Här visas blockerade adresser, och eventuella filter.
Andra viktiga adresser

Andra bra adresser att inte ha blockerade (och lägga in som betrodda eller kontakter) är

  • no-reply@math.su.se (härifrån skickas vanligen våra välkomstbrev), och
  • donotreply@antagning.se (härifrån skickar antagning.se antagningsbesked).

Last modified: Thursday, 16 April 2020, 5:16 PM